Wat is Navigate You(th)?

Migratie begint vaak als een zoektocht naar een beter leven. Het is van alle tijden. Maar een nieuwe plek en nieuwe mensen leren kennen om van een nieuw land een nieuw thuis te maken, blijft een uitdaging. Vanuit de expertise van de partnerorganisaties richt Navigate You(th) zich op de kinderen en jongeren onder de nieuwkomers.

De school en integratiewerkers doen heel wat, maar zoals iedere ouder weet: ook vrijetijdsbesteding draagt enorm  bij aan het welzijn van kinderen en jongeren.

Daarom is er Navigate You(th): een uniek project waarbij een team van ervaringsdeskundige toeleiders en enthousiaste vrijwilligers samen met jonge nieuwkomers op zoek gaan naar hun plekje in het vrijetijdsaanbod.

Op basis van hun interesses en mogelijkheden kiezen we samen de ideale vrijetijdsactiviteit.

Momenteel zijn we actief in de gemeentes Affligem, Beersel, Dilbeek, Halle, Liedekerke, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Vilvoorde. Ook Navigate You(th) in jouw stad of gemeente lanceren? Hieronder vind je ons contactformulier.

Volg ons op acebook

Hoe werkt het?

We gaan in gesprek met jonge nieuwkomers, bij hun thuis, in de bib of in hun OKAN-klas. Samen gaan we op zoek naar wat zij graag zouden doen in hun vrije tijd. We zoeken naar een gepast aanbod, we begeleiden hen fysiek en volgen verder op na de inschrijving. En als kinderen en jongeren toch afhaken, gaan we na wat de reden daarvoor is.

Niet enkel het kind of de jongere wordt ondersteund vanuit Navigate You(th). Ook de organisaties die de kinderen en jongeren ontvangen, helpen we met vorming of een aangepast traject.

De succesfactor van Navigate You(th) is de samenwerking tussen ervaringsdeskundige toeleiders van PIN en enthousiaste en ervaren vrijwilligers ondersteund door Tumult. Toeleiders zijn nieuwkomers die de drempels zelf hebben ervaren en de leefwereld van de gezinnen goed kennen. De vrijwilligers zijn dan weer opgegroeid met het Vlaamse vrijetijdsaanbod en kennen vlot hun weg hierin. Een sterke combinatie om tot succesvolle toeleidingen te komen.

Vrijwilliger worden?

Op maat van steden en gemeenten

Momenteel zijn we actief in de gemeentes Affligem, Beersel, Dilbeek, Halle, Liedekerke, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Vilvoorde, maar we breiden onze actieradius graag uit. Omdat iedere gemeente anders is en andere voorzieningen heeft voor nieuwkomers, bekijken we graag met de gemeente waar en hoe wij onze diensten kunnen uitrollen.

Kortom, als jullie de mogelijkheden zien om de integratie van jullie nieuwkomers te bevorderen, slaan wij graag de handen in mekaar.

Neem snel contact op

Zij vertellen waarom ...

Partners

Navigate You(th) is een samenwerking van Tumult vzw en PIN vzw.
Tumult vzw
Tumult vzw

Talent voor samen leven

Toeleiders die het Vlaamse vrijetijdsaanbod kennen als hun broekzak

PIN vzw
PIN vzw

Partners in integratie

Toeleiders die echt weten hoe het is om nieuw te zijn in België

Erasmus+ Jeugd
Erasmus+ Jeugd

Enriching lives, opening minds

Erasmus+ Jeugd is het jongerenprogramma van de EU dat  jongeren en organisaties ondersteunt bij hun Europese dromen.

Navigate You(th) in jouw gemeente?

Contacteer ons om te bekijken of we ook in jouw gemeente of regio samen aan de slag kunnen.

Bel naar Katrien van Tumult op 015 43 56 96 of mail naar katrien@tumult.be via het formulier hieronder.