Tof dat je interesse hebt om nieuwe mensen te ontmoeten en jonge nieuwkomers op weg te helpen. Hieronder vertellen we je wat we van je verwachten als je meedoet. Maar ook wat je in ruil krijgt.

Wie zoeken we?

Jongeren die toeleiden voor Navigate You(th) zijn best:

 • Je bent jong (18 jaar of ouder) en dynamisch. En je wil graag helpen.
 • Je bent in Vlaanderen opgegroeid en weet daardoor veel van wat je in België allemaal kan doen met je vrije tijd. Of je hebt ook de ervaring om nieuw te zijn in België, maar vond je plek en kent intussen goed Nederlands.

Wat krijg je van Navigate You(th)?

 • Vooral prachtige ervaringen: je maakt de wereld voor een aantal kinderen of jongeren toffer, groter, interessanter. Helpen is tof, aight?
 • Je leert heel wat nieuwe mensen kennen: de andere toeleiders, heel wat kinderen en jongeren en hun ouders, OKAN-leerkrachten, …
 • Je krijgt een vrijwilligersvergoeding.
 • Je krijgt ondersteuning op maat en mooie tools om heel visueel het vrijetijdslandschap met je kinderen/jongeren te verkennen.
 • Je leert bij over de ervaringen en drempels bij kinderen en jongeren die nieuw zijn in Vlaanderen.
 • Je werkt altijd in duo en staat dus nooit alleen. #teamwork

Wat verwachten we van een toeleider?

Dat je gaat toeleiden natuurlijk 🙂 …

 1. Samen met een andere toeleider ga je langs in een klas waar je heel wat kinderen en jongeren leert kennen.
 2. Vervolgens ga je bij de geïnteresseerde gezinnen langs. Met onze eigen gespreksmethodieken ga je daar samen met de kinderen (en hun ouders) op zoek naar wat ze graag willen doen in hun vrije tijd.
 3. Daarna zoek je een organisatie waar ze voor die activiteit terechtkunnen.
 4. En je gaat de eerste keer mee naar hun activiteit.
 5. Belangrijk: ook daarna blijf je zowel het kind / de jongere als de organisatie opvolgen zodat je kan helpen als er iets misgaat aan de kant van de jonge nieuwkomer of van de organisatie. Want er zijn vaak drempels, maar die kan je meestal ook samen oplossen.

Dat je de kinderen en jongeren lang genoeg wil ondersteunen …

We leerden dat een toeleiding pas echt goed werkt als we langduriger kunnen opvolgen. We verwachten dus ook dat je je engagement een tijdje opneemt. Wil je toch graag meewerken aan het project, maar heb je niet zoveel tijd? Je kunt er ook voor kiezen om niet een heleboel kinderen toe te leiden. Zo kun je jouw engagement wat spreiden.

Dat je samen bij wil leren en elkaar wil versterken als toeleiders …

We organiseren doorheen het jaar verschillende intervisies en vormingen. We verwachten dat je hier bij kunt zijn. Enkel door jullie ervaringen kunnen we leren en kan het project sterker worden.

Stuur ons een mailtje voor meer info

Bel naar Sverre van Tumult op 015 43 56 96 of mail naar navigateyouth@tumult.be via het formulier hieronder. Hij kan je alles vertellen over Navigate You(th) en hoe het is om toeleider te zijn.